Guestbook

Welcome to J. Ahola’s refurbished guestbook, let’s hope that spamming arseh*le stays away this time ;)

So please, let’s do this with commenting feature. Stay cool, argue well and behave :)

PS: the archive of old guestbook will appear here soon.

2,254 Comments on “Guestbook

 1. Mukavaa kesää ja lomaa kaikille tämän toisenkin hyvän manselaisen rokkikukon siivittämänä!
  On ne vaan niin helevatin kovia, Jii ja Pate. :D

 2. Pitkästä aikaa haikuilua – maailmantilanteen ja musiikin makustelua:

  – epätietoisuus
  uudesta normaalista
  tyhjennyt tienoo –

  – yhteisöllisyys
  samaa elämme kaikki
  hiljainen joukko –

  – voimaannuttajuus
  kuormien keventäjä
  monille meille

  ( <3 IrQ )

 3. Olen onnellinen. G Livelab Tampere keikka / stream tulossa 10.7. Laskin päiviä kuten jouluun ja totesin, että kun 50 yötä nukkuu, sitten saa taas kokea huikeaa musiikkia! Aurinkokin alkoi paistaa tämän uutisen myötä. Mukavaa kevään jatkoa!

 4. Onnea kaikille äideille ja muuten äidillisiksi itsensä tunteville. Äidillisyys kun ei ole sukupuolisidonnaista. :)

 5. Iloista ja hilpeää vappumieltä Jarkolle, bändille ja meille kaikille faneille. Rajoituksista huolimatta kyllä sitä juhlamieltä saa luotua. On siivottu, koristeltu, leivottu, hyvää ruokaa ja juomaa tiedossa…
  Kaikkea hyvää toivotellen,
  Sari

 6. Aurinkoista ja ihanaa pääsiäistä kaikille vallitsevasta tilanteesta huolimatta ❤️. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

  • Kiitos, sinulle Sari myös Hyvää Pääsiäistä, samoin Jiille ja muille. Tässä mielestäni aikaan sopiva kappale, vanha biisi, mutta ajankohtainen: Halusin nostaa sen tähän vieraskirjaan tervehdykseksi ja tuomaan mielenrauhaa, valoa ja toivoa:

   (San. Vexi Salmi, säv. Kassu Halonen)

 7. Onnea Metallitotuus 15 v ja Teräsbetoni! Siinä nimibiisissä on kulumaton sanoma tiivistettynä. CD:ssä on monta voimabiisiä. Tuo musa vie fiiliksiin edelleen, muuttuipa maailma ja oma elämä miksi hyvänsä. Metallitotuus on ja vaikuttaa.

 8. ONNEA Metallitotuus!!! Päivälleen 15 vuotta sitten tuo mestariteos näki päivänvalon. Säännöllisen ahkerasti soitossa edelleen. Voikaa hyvin ihmiset ja soittakaa tuota levyä…

 9. Kiitos kamulle kera koko köörin koronaketutuksen keventämisestä! Kuuntelen koskettavia kovereitasi, käsityönä kehittelemiäsi kappaleita, kutkuttavia klippejäsi. Kohta kutsu käy kohti kokopäivätyötäni. Kevätloma käsitelty. Koetan kävellä kotiin kopsakasti, kauppoihin kuljeksimatta. Kukin kotona kuhnottakoon. Koronan ketku kutistettakoon! Kevättä kohti, kamuseni!

 10. Kiitti videosta ’Ain’t no love…’👍💕 se olikin tarpeen sykähdyttämään ja piristämään mieliä tähän tämänhetkiseen konserttivajaustilaaan. Sanotaan että odottavan aika on pitkä mikä nyt onkin harvinaisen osuvaa kun kaikki miltei on peruttu, suljettu tai kielletty 🙄 ja voikin samalla odotella monia erilaisia asioita 🍼🍷🍻🎼🎸🎤🎹…mutta tsemppiä ja terkut, helpompaa ja parempaa aikaa odotellen ☺️.

  • “Ain’t no love…” – Jii`s interpretation of this song brings to my mind the dark, warm nights of the southern states… I love this song and you singing this. Thank you Jii and the band. More this kind of music, please.

  • Tykkään kanssa kyseisestä videosta aivan sikana. Jää kivasti soimaan korvamatona. Juu, lisää tällaista musiikkia. Kiitos. t. Merja Raisiosta

 11. Kurja kuulla, että flunssasi meni pahempaan suuntaan. Nyt ne äänihuulet lepoon, jotta saamme kuulla taas mahtavaa ääntäsi.

 12. Saapahan nähdä, miten kauan näitä musa- yms. keikkoja ja kemmakoita saadaan käydä. Korona-peikko kun lisääntyy ihan tuosta vaan… On vain ajan kysymys, milloin isot yleisötapahtumat kielletään. Olisihan se ihan viisastakin – vai?

  • Jo iski [toivottavasti ] tavallinen flunssa ja osa konserteista on peruttu.Pikaista paranemista. Hyvää kannattaa odottaa

   • Parenemista Tuila, Jii ja muut. Itsekin olen köhinyt kohta kuukauden. Se alkaa aina katupölyn myötä. Ääni meinaa välillä kadota, ja sekös olisikin puhetyöläiselle taas oiva nakki. Toivottavasti korona hiipuu. Nythän on luvassa pakkasöitäkin, niin jospa se tekisi koronalle hallaa. Loma tässä alkaa, jotenka katotaan, mistä sitä itsensä löytää. Onneksi ei tullut matkaa tilattua. Voikaa hyvin!

 13. Jarkko I write from Argentina. I can’t explain what I feel when I heard ” I just died in your arms”. Its make me temble, all the sensation through run my body. Your voice, your way of singing is amazing! Do you want to kill me?? Carolina

 14. Olipahan mahtava tuo Salon keikka! Sitä on hyvä muistella, kun seuraava mulla on vasta heinäkuun lopussa Naantalissa. Hieno kokonaisuus. Olihan siellä mun iki-ihanasti tykkäämä Smile. Miten ihmeessä lauloit niin loistavasti, vaikka olit kipeä? Ammattilainen viimesen päälle. Toivottavasti olet jo paremmassa kunnossa. terveisin Merja Raisiosta

 15. Want to say greetings about very successful PIANO tour start! :)
  Great!
  First concert at Sellosali, Espoo and another in Hyvinkääsali, Hyvinkää, both was a big surprise for me, as usually, every time there can expect some new good surprises :)
  This time for me one big surprise is musicians, who accompanies you, Jarkko.
  In Piano tour participates musicians, whom I saw for first time – keyboard Juha Kuoppala and drums Mikko Kaakkuriniemi.
  More known and seen is Juho Kanervo (from Christmas church concerts), who this time performs as multi instrumentalist – guitar and cello. Even both instruments Juho managed to play alternately in some songs.
  Nice song set and some songs I hear even for first time. Song list I not say there, because I will put link below to more advanced review in site METALLILUOLA.
  In both venues has wide stage areas (actually in Hyvinkääsali, stage not at all, so musicians location looked a bit close to audience) and at first impression music equipment set on middle looked small, but when show starts, arrangement of lights filled the view and looked great. Sure, Erkki light and sound team did good work.
  It was a pleasure for eyes and ears, to see show and listen you, Jarkko. Very powerfull performances and I can only admit for that.
  I liked that stuff from DIO, then from last album song -Alone. Usually I listen with breath hold song Smile, because beginning only your voice and after starts addition of instruments.
  Yeah sure, the Man and the Voice! :)
  Thank you and whole band and crew for both concerts!
  Kiitos!

  And there some link on more professional review about PIANO concert:
  https://metalliluola.fi/jarkko-ahola-piano-hyvinkaasali-hyvinkaa-29-2-2020/
  where said resume and quoted one man:
  “Illan saldon voin kiteyttää täysin samoilla sanoilla kuin eräs iäkäs seniorikansalainen keikan jälkeen narikkajonossa: “Kyllä se vaan vetää perkeleen hyvin” “.
  ;)

  • Thank you Maruta about your comment. It”s great to hear that there is Smile song! So exiting!

 16. Odotan niin tulevaa Salon konserttia. Jännittää, että millainen on biisilista? Luultavasti sitä on ihan täpinöissään ja tykkää hullun lailla.
  Merja Raisiosta

  • Biisilista on huolella laadittu kuten Jarkolla aina. Tuttuja ja vähän vieraanpia kappaleita🎶Kai olet jo varannut lipun Mustion keikalle?

 17. Hieno Piano Sellosalissa 🎸Iso kiitos kaikille 🌹Hyvää jatkoa kiertueelle🌟

 18. Mahtavaa, inspiroivaa ja menestyksekästä uutta vuotta 2020 Jarkolle, bändille ja faneille.
  ♥️:lla Sari

 19. Hupaisa video jälleen. Kiitokset! Osaatte sitten näytelläkin. Eipä siinä, sitä sitten päätyöksi, kun laulamisesta saat tarpeeksesi.

 20. Kiitos hauskasta joulukuppi-videosta 🎄 Tuli hyvään saumaan kun juuri oli Mielenrauhaa herkistänyt kyyneliin. Kiitos Jarkko näistä tunnekuohuista ja jatka niiden tarjoamista 😂 Hyvää uutta vuotta 🎉 Nähdään keikoilla 🎤❤

  • Kiitos myös mun puolesta videoista, konserteista ja kaikesta! Ensi vuodelle jo pari lippua hankittu. Mahtavaa uutta vuotta!
   Marju

 21. Ihanan leppoisaa joulua Jarkolle, bändille sekä kaikille faneille ❤️💝😍

 22. Kiitos Jarkko + bändi ( t ) kaikista tämän vuoden upeista konserteista! Ylivieskassa, Turussa, Tampereella, Hartwall Areenalla ja Iisalmen kirkossa kävin kuuntelemassa – hienoja ja hyvin toteutettuja olivat kaikki :) Ihanaa ja levollista joulua teille!!
  Uutta vuotta ja uusia konsertteja odotellessa!

  Merja Oulusta

 23. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta Jatkolle, bändille ja kaikille konsertissa kävijöille. Kevättä odotellessa.

  Anna Kotkasta

 24. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2020 Jii, bändi ja Jiin kuulijakunta, :D Show must go on!

 25. Olen huomannut, että Jarkko Aholan seuraajat ovat kovin innokkaita haukkumaan muita artisteja. Mennään jopa muiden laulajien sivuille, haukutaan lauluääntä, ja riidellään muiden artistien uskollisten fanien kanssa. Jokainen voi valita ketä ja mitä kuuntelee, mutta en käsitä miten muiden haukkuminen edistää Aholan suosiota. Ettei vain käy niin, että se kääntyy Aholaa itseän vastaan.Ellei ole jo kääntynytkin. Ainakin Aholan faneilla alkaa olla huono maine.

  • Kuulostaa kyllä aika oudolta touhulta.
   Meitä faneja on tietysti monenmoisia, mutta voin vakuuttaa, että suurin osa on niitä tavallisia Jarkosta tykkääviä ihmisiä, jotka antavat kaikkien kukkien kukkia, mollaamatta ketään.

  • En tiedä yhtään mitä tarkoitat. Nämä ovat makuasioita ja niistä on aivan turha kiistellä. Jarkko on paras! Jonkun toisen mielestä joku toinen!

 26. Hyvää itsenäisyyspäivää myös minulta. Kiitos videosta. Vielä parempi olisi ollut yksistään Jarkon Finlandia…
  ♥️:lla Sari

  • Eilen kuulimme Jiin Finlandian ja paljon muuta Joulu musiikkia. Oli taas niin mahtava konsertti ettei meinannut sydämen tykytykset tasaantua ollenkaan. Suuret Kiitokset!!!

 27. Hei,
  muutama sana Anna-lehdessä mainitsemastasi Jordan Petersonista. Voi olla, että olet tietoinen että kyseisen, paitsi akateemisen alallaan pätevän henkilön, niin myös alansa, psykologian, ulkopuolella, yhteiskuntatieteiden ja filosofian parissa seikkaileva ja niistä poimimallaan sirpaletiedolla vahvaa nuorten miesten naisvihamielistä kulttia luova nykypäivän guru on hyvin kiistanalainen hahmo. Mutta mikäli hän on sinulle vain kirjoittaja muiden joukossa, kirjoittaja, jonka maine laitaoikeistolaisena konservatiivina, mm. patriarkaalista perhettä, miesten ylivaltaa ynnä muuta kannattanvan Laura Huhtasaaren suusuosikkina, on sinulle tuntematon, niin toivoisin, että kiinnittäisit huomiota myös siihen akateemiseen kritiikkiin, jonka Petersoniin on kohdistunut. Peterson on toki ansiokkaasti nostanut monta nuorten miesten hämmennykseen nykymaailmassa liittyvää teemaa esiin. Mutta hän ei ole filosofi, eikä yhteiskuntatieteilijä. Hänen näistä oman psykologian alansa ulkopuolelta lainaavissa johtopäätöksissään, samoin kuin ratkaisukeinoissaan on paljon kyseenalaisia asioita. Hän siis vaikuttaa puhuvan ihan järkeenkäyvästi, mutta samalla hän luo kulttia, seuraajakuntaa, joka ei toimi järkevästi, joka mm pitää naisia geneettisesti heikomopana astiana, joka olettaa, että naiset geeniensä vuoksi haluavat alistua, hoivata ja palvella. Hänen suhteensa feminismiin on vihamielinen ja vihamielisyyksissään hän tulee rakentaneeksi feminismistä – erittelemättä, myös tarkoittaen ihan tavallista toivetta tasa-arvoon ja sukupuolesta riippumattomaan kohteluun – käsittämättömän olkiukon, jonka pyrkii teurastamaan sivistyneen järkeilyn muotoon puetulla konservatiivis-poliittisella agendallaan. Naisille sellainen tarkoittaa paluuta väheksynnän ja halveksunnan maailmaan, asemaan jossa jälleen on kamppailulla osoitettava että, paikka hellan ja nyrkin välissä ei ole se ainoa mihin naisen luontaiset, geneettiset ominaisuudet ovat hänet tarkoittaneet.

  Eli lyhyesti: nykypäivänä, jonka aatteellinen viattomuus on jälleen viety ja joka on umpipolitisoitunut, Jordan Peterson toimii laitaoikeiston konservatiivien lipunkantajana. Ei ehkä täysin tarkoituksellisesti, mutta auliisti yhtä kaikki. Tämä ei myöskään ole jäänyt maailmalla tai Suomessa huomaamatta ja hänestä on tullut myös jakava merkki-ideologi, jonka seuraamisen monet tulkitsevat poliittiseksi laitaoikeistoon lukeutuvaksi kannanotoksi.

  https://www.theguardian.com/science/2018/feb/07/how-dangerous-is-jordan-b-peterson-the-rightwing-professor-who-hit-a-hornets-nest

  • Jep, kiitos erittäin hyvästä Peterson-analyysistä. Huolestuttavaa kuinka kritiikittömästi tämän tyypin kirjoja jaetaan muka viattomina “hyvinä elämänohjeina”. Minusta tässä lyhyessä jutussa on hyvin tiivistetty tämän alt-rightin ja sovinistien suosikin maailmankuva:
   “Petersonin maailmankuvan voi kärjistäen tiivistää muotoon ”ennen kaikki oli paremmin”. Hänen mielestään maailma alkoi luisua väärään suuntaan viimeistään 1960-luvulla, kun naisten asema länsimaissa muuttui ja esimerkiksi avioeron saaminen helpottui. ”
   https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/06/kuka-on-jordan-b-peterson-ja-miksi-sinunkin-pitaisi-tietaa-hanet-vai-pitaako
   Muuten oikein kiva Jiin haastattelu Annassa ja Jiille toivon onnistunutta joulukiertuetta!

   • Joo, totta, ja hyvä artikkeli ja sieltä löytyy linkki professori Panu Raatikaisen artikkeliinkin, joka hyvin tuo esiin niitä ongelmia. Tämä nyt ei tietenkään ole paikka keskustella, mutta koska haastattelussa kirja mainittiin todettakoon vielä, että Petersonin näkemys mannermaissesta filosofiasta on, kuten Raatikainen tuo esiin, ohut ja vääristelevä, puhe yliopistojen kulttuurimarxilaisuudesta sakeiden laitaoikeiston foliohattu-salaliittoteorioiden piiriin kuuluva ja mikä ikävintä, Petersonin individualismi nojaa Ayn Randin egoistisen etiikkaan. Samalla kun Peterson nostalgisella konservativismillaan tarjoaa tarttumapintaa miehille, hän luo ja jyrkentää vastakkainasetteluja niin miesten ja naisten kuin konservatiivien ja liberaalienkin välillä. Petersonin menestys tuntuu nousevan, laitaoikeiston tapaan, sukupuoli- ja kulttuurisotien lietsomisesta, kamppailusta ja voitontavoittelusta, pimeästä päädystä, ei rakkaudesta ja ymmärryksestä, yhteiseen hyvään ja jaettuun harmoniaan pyrkimisestä. Eikä sellainen voi olla herättämättä suurta huolta, etenkin olemisen mahdollisuuksistaan huolestuvien naisten keskuudessa – ilmankos laitaoikeisto on vahvasti miesten juttu.

Leave a Reply